Αρχική » Δράσεις » Ξενάγηση στο «Joides Resolution»

Που είμαστε

Πύργος Θήρας 84700
2286023920

Ξενάγηση στο «Joides Resolution»

Το σκάφος «Joides Resolution», το μεγαλύτερο ερευνητικό σκάφος των ΗΠΑ (ένα πλοίο-γεωτρύπανο), ήρθε για πρώτη φορά στη Μεσόγειο και σήμερα διανύει την τελευταία ημέρα της ερευνητικής του αποστολής στη χώρα μας. Στο πλοίο βρίσκεται ομάδα επιστημόνων από το Διεθνές Πρόγραμμα Εξερεύνησης των Ωκεανών (International Ocean Discovery Program, IODP), ανάμεσα στους οποίους και Ελληνες. Αποστολή του είναι να πραγματοποιήσει υποθαλάσσιες γεωτρήσεις σε βάθη που ποτέ δεν έχουν ερευνηθεί έως σήμερα, αποκαλύπτοντας έτσι πολύτιμα στοιχεία για τη γεωλογική ιστορία του ηφαιστειακού συγκροτήματος των Χριστιανών, της Σαντορίνης και του Κολούμπο.

Μέσω απομακρυσμένης σύνδεσης στα 2 εργαστήρια Πληροφορικής, ξενάγησε online στο πλοίο, περίπου 50 μαθητές και μαθήτριες του ΕΠΑΛ Θήρας, η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ κα Παρασκευή Νομικού για πάνω από 45 λεπτά.

Μας εξήγησε λεπτομερώς τον τρόπο λειτουργίας του πλοίου καθώς και το έργο των επιστημόνων που συμμετέχουν στην αποστολή ξεναγώντας μας στους περισσότερους χώρους του «Joides Resolution».


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Πρόσφατα σχόλια